יום ראשון, 05.04.2026 שעה 12:35

דרוגבה: הסוף לאיידס אינו חלום, זה בהישג יד

נייקי מציגה סרט חדש של פרוייקט RED ובו כוכב חוף השנהב רואה בחזונו עולם ללא HIV ויוצא בקריאה חדשה לפעול נגד המגיפה: "כולנו צריכים לפעול יחד"

|
דרוגבה. בהחלט מבורך (GettyImages)
דרוגבה. בהחלט מבורך (GettyImages)

חברת נייקי השיקה סרט קצר חדש בכיכובו של כוכב הכדורגל העולמי, דידייה דרוגבה, שמציג הצצה שאפתנית אל העתיד, לעולם ללא מגפת ה-HIV/ איידס. הסרט בעל התוכן החזק, קורא לאנשים להצטרף לתנועה למיגור איידס באפריקה.

הסרט מהווה הרחבה של השותפות של נייקי עם ™RED במטרה למנף את ההשפעה של הספורט לטובת המלחמה ב-HIV/ איידס באפריקה דרך הקמפיין "נשרוך ונציל חיים". משמעות השותפות המיוחדת הזו, עליה הכריז כוכב חוף השנהב וצ'לסי לראשונה ב-30 בנובמבר בלונדון, בשנה שעברה, היא שכאשר מישהו קונה זוג שרוכים של נייקי/מוצר RED, נייקי תורמת מאה אחוז מהרווחים לתמיכה בתוכניות המציעות חינוך ותרופות באפריקה במאמץ להילחם ב-HIV/ איידס.

ניתן להצטרף למאבק נגד איידס בדרכים רבות, כולל תרומות, פעילות פוליטית או אפילו דבר פשוט כמו בחירה במוצרי (RED). הסרט מציג את אפקט הגל החזק שיכול להיווצר ולעזור לנצח את ה-HIV ואיידס ולשנות את החיים של הדורות הבאים.

"הסוף ל-HIV/איידס אינו רק חלום – זה נמצא בהישג יד אם כולם יפעלו יחד", אמר דידייה דרוגבה. "הפעולה הפשוטה של קניית זוג שרוכי (RED) יכולה לעזור להביא את החינוך והתרופות הדרושים כדי לעזור לאנשים להישאר נקיים מאיידס או לחיות עם הוירוס. הסרט מהווה דרך דרמטית ומרשימה להעביר מסר של תקווה".

דרוגבה.  (GettyImages)
דרוגבה. נלחם במגפה המקוללת (GettyImages)

הסרט נפתח בעתיד עם סצנה בכיתת לימוד ביוהנסבורג. שיעור היסטוריה: סוף מגפת האיידס. הסרט עובר אחורה בהיסטוריה ליוהנסבורג, 2010, בה דרוגבה מעניק מסיבת עיתונאים לאחר משחק מוצלח. דרוגבה קורא לאנשים לפעול ולקנות את השרוכים של נייקי RED, מה שגורם לסדרה של אפקטי גל ברחבי העולם, כשאנשים בכל מקום נענים לקריאתו.

ככל שהאנשים מתאחדים סביב קריאתו של דרוגבה, ישנה סדרה של סצנות שוקקות שמראות את התוצאה: נער מקבל תרופה מצילת חיים, המונים עומדים בתור לבדיקת HIV. אמא נשאית HIV יולדת ילד ללא HIV. תלמידי בית ספר מתחילים ללמוד על מניעת המחלה ושיעורי ההדבקה מתחילים לרדת. סצנת הסיום בסרט מציגה כתבת חדשות על מותו של נשא האיידס האחרון.

סמל האיידס בבייג´ין. דרוגבה: &qout;כולם צריכים לפעול ביחד&qout; (רויטרס)
סמל האיידס בבייג´ין. דרוגבה: "כולם צריכים לפעול ביחד" (רויטרס)

המסר של הסרט הוא מסר של תקווה, והוא מציג את הכוח של פעולה קולקטיבית מצד מיליוני אנשים.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלמה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
למה חשוב שיהיה לך שחקן קירח בקבוצה?
נגןמסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
מסי חושף שהוא מכור לסרטונים שלו בטיקטוק
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
/* LAST / NEXT ROUNDs */