יום שני, 15.12.2025 שעה 16:27
מונדיאל 2026 26-27
 בית 1 
00-00מקסיקו1
00-00דר' אפריקה2
00-00דרום קוריאה3
 בית 2 
00-00קנדה1
00-00קטאר2
00-00שווייץ3
 בית 3 
00-00ברזיל1
00-00מרוקו2
00-00האיטי3
00-00סקוטלנד4
 בית 4 
00-00ארה"ב1
00-00פרגוואי2
00-00אוסטרליה3
 בית 5 
00-00גרמניה1
00-00קוראסאו2
00-00חוף השנהב3
00-00אקוואדור4
 בית 6 
00-00הולנד1
00-00יפן2
00-00טוניסיה3
 בית 7 
00-00בלגיה1
00-00מצרים2
00-00איראן3
00-00ניו-זילנד4
 בית 8 
00-00ספרד1
00-00קייפ ורדה2
00-00ערב הסעודית3
00-00אורוגוואי4
 בית 9 
00-00צרפת1
00-00סנגל2
00-00נורבגיה3
 בית 10 
00-00ארגנטינה1
00-00אלג'יריה2
00-00אוסטריה3
00-00ירדן4
 בית 11 
00-00פורטוגל1
00-00אוזבקיסטן2
00-00קולומביה3
 בית 12 
00-00אנגליה1
00-00קרואטיה2
00-00גאנה3
00-00פנמה4

נבחרת אוסטרליה: געגוע להידינק ובנייה על קייהיל

פרוייקט המונדיאל: קיואל, קייהיל ומשחק אגרסיבי מעלים את רף הציפיות. מנגד, בלי הידינק ועם גרמניה, סרביה וגאנה בבית, קשה להיות אופטימיים

|
אוסטרליה. רוצה לשחזר את גרמניה 2006 (GettyImages)
אוסטרליה. רוצה לשחזר את גרמניה 2006 (GettyImages)

בשנות ה-80, אוסטרליה היתה היריבה הגדולה של ישראל בבית האוקיאני. הנבחרות היו ברמה שווה יחסית וקשה לשכוח את המלחמה הפסיכולוגית בין המאמנים הישראלים לפרנק ארוק.  

הרבה מים עברו בים ובעיקר הרבה כדורים חדרו לרשת מאז, אנחנו הצטרפנו לאירופה מה שלמעשה הרחיק אותנו עוד יותר מהמונדיאל ואילו האוסטרלים הפכו לנבחרת לגיטימית בטורניר הגדול בעולם.

האוסטרלים העפילו למונדיאל 2006 אחרי היעדרות של 32 שנים ותחת הדרכתו של חוס הידינק הצליחו להגיע לשמינית הגמר ולבסוף הודחו רק לאחר הארכה מול איטליה הגדולה.

הפעם, "הסוקרוס" היו בין הראשונים שעלו למונדיאל בדרום אפריקה כשהם חלפו על שני בתים אסייאתים כשהם משאירים מאחור נבחרות כמו קטאר, סין ועיראק בבית הראשון ולא נוצחו בבית השני מול נבחרות כמו אוזבקיסטן, יפן ובחריין. בדרום אפריקה, הם שובצו לבית ד' ביחד עם גרמניה, גאנה וסרביה.

שחקנים אוסטרלים רבים משחקים מחוץ לגבולות המדינה ובעיקר באי הבריטי ובפרמייר ליג, מה שלבטח מקדם את הנבחרת מטורניר לטורניר.

סגל השחקנים של הנבחרת מורכב מכמה שחקנים מוכרים. השם הבולט ביותר כמו תמיד הוא הארי קיואל, שהפך בשנים האחרונות לסמל של הכדורגל האוסטרלי ויהיה גם בדרום אפריקה לאחר ששיחק השנה בגלאטסראיי הטורקית.

הארי קיואל. אחד הסמלים הגדולים של האוסטרלים (GettyImages)
הארי קיואל. אחד הסמלים הגדולים של האוסטרלים (GettyImages)

בצד הימני של הקישור אפשר למצוא את ברט אמרטון מבלקבורן ולידו, שחקן נוסף של הרוברטס, וינס גראלה. האיש המרכזי בהגנה האוסטרלית יהיה לוקאס נייל מגלא' הטורקית ובין הקורות יהיה זה השוער הוותיק, מרק שוורצר, ששותף לעונה המדהימה של פולהאם. אבל מעל כולם כרגע, האיש המרכזי של הנבחרת הזו הוא טים קייהיל מאברטון, שנתן עונה מצויינת במועדון מליברפול.

התקופה של הידיניק הסתיימה כבר לאחר המונדיאל בגרמניה. מי שעומד על הקווים מ-2007 הוא פיט ורבק ההולנדי, שעושה עבודה לא רעה ומאזנו עומד על 54 אחוזי הצלחה.  

למה תצליח?
אוסטרליה הוגרלה לבית קשה ויחסית שקול ביחד עם גרמניה, גאנה וסרביה. אז למה זה יכול לעזור לה? כי העובדה שאין נבחרת ממש חלשה בבית יכולה להיות יתרון עבור האוסטרלים מכיוון שכל קבוצה בבית פשוט יכולה לקחת נקודות מאחרת, למעט גרמניה שהיא רמה בפני עצמה. אם האוסטרלים ינצחו את גאנה, הם יגיעו למשחק האחרון מול סרביה שיכריע מי תיקח את הכרטיס לשלב הבא.

שוורצר (GettyImages)
מרק שוורצר. רשם הצלחה עם פולהאם (GettyImages)

עוד סיבה לאופטימיות היא העובדה שהיא לא מוערכת ויכולה להפתיע לנוכח משחקה ההגנתי הקשוח. עם מספר שחקנים מהליגה האנגלית, לא יהיה קל לכבוש מול הנבחרת הזו ומשחק טקטי ונכון יכול לקחת אותה לשלב השמינית.

למה לא תצליח?
למרות העובדה שאין פייבוריטית ברורה למקום השני בבית, סרביה חזקה מאוד. הנבחרת האירופאית סיימה במקום ה-1 בבית המוקדמות וכוללת שחקנים כמו וידיץ' וסטנקוביץ'. גם לגאנה יש פוטנציאל גדול ואם מייקל אסיין יגיע למונדיאל, היא מסוגלת בהחלט להיות ב-16 האחרונות. על כן, אוסטרליה היא הנבחרת הכי פחות אטרקטיבית בבית הזה.

פיט ורבק. נכנס לנעליים גדולות (GettyImages)
פיט ורבק. נכנס לנעליים גדולות (GettyImages)

בנוסף, פיט ורבק הוא ממש לא חוס הידינק ואם, הידינק הצליח לקחת אותם רק עד שמינית הגמר אז קשה לראות מישהו אחר שיכול להוציא יותר ממנו. תוספיו לכל זה את העובדה שמרבית השחקנים שמשחקים בליגות השונות באירופה ובמיוחד בפרמייר ליג, אינם בכירים והרי לכם סיבות ממש טובות, לסמן כישלון אוסטרלי.

שחקן מפתח
טים קייהיל הוא ללא ספק איש המפתח של הנבחרת הזו. הוא כבש את השער הראשון שלהם במונדיאל הקודם, הוא האוסטרלי עם הכי הרבה כיבושים במדי הנבחרת. יש לו 45 שערים ב-164 הופעות במדי אברטון ובתקופה האחרונה, הוא הפך לכוכב של ממש בפרמייר ליג.

טים קייהיל. הרבה מונח על כתפיו (GettyImages)
טים קייהיל. הרבה מונח על כתפיו (GettyImages)

יש לו 10 שערים העונה בכל המפעלים בליגה כל כך חזקה.הוא האיש שכל אוסטרליה בונה עליו. אז נכון, אם הוא היה משחק בנבחרת אנגליה, הוא היה השחקן הכי פחות מוכר בסגל אבל עבור מאגר הכישרון האוסטרלי, הוא אמור להיות "הקוסם".

תחזית
כמו שכבר אמרנו, בסיטואציה מסויימת, האוסטרלים יכולים להגיע למשחק האחרון מול סרביה כאשר ניצחון או אפילו תיקו ישלחו אותם לשמינית גמר אבל אם נהיה יותר ריאליים ונתחשב בעובדה שהידינק כבר לא שם אז התחזית שלנו היא הדחה וחזרה לארצם הרחוקה כבר אחרי שלב הבתים.  




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */