יום ראשון, 04.01.2026 שעה 12:39
ליגה אנגלית 25-26
4814-4020ארסנל1
4224-3320אסטון וילה2
4117-4319מנצ'סטר סיטי3
3326-3019ליברפול4
3021-3219צ'לסי5
3029-3319מנצ'סטר יונייטד6
2918-2019סנדרלנד7
2827-3020ברייטון8
2820-2019אברטון9
2726-2819ברנטפורד10
2721-2219קריסטל פאלאס11
2727-2619פולהאם12
2623-2719טוטנהאם13
2624-2619ניוקאסל14
2338-3120בורנמות'15
2132-2519לידס16
1833-1920נוטינגהאם פורסט17
1441-2120ווסטהאם18
1239-2020ברנלי19
640-1420וולבס20

"לוחם החופש" מגיע לכבוש גם את לב ווסטהאם

גם התקשורת הבריטית הנשכנית והעוקצת נפלה ברשתו של גרנט. אם יצליח להתחבר לשחקני ווסטהאם כפי שהתחבר עם אלו בפומפי, יביא את הפטישים רחוק

|
אברהם גרנט. יחזיר את ווסטהאם לצמרת? (רויטרס)
אברהם גרנט. יחזיר את ווסטהאם לצמרת? (רויטרס)

מעטים האנשים שמצליחים להיכנס ללב של קבוצה בצורה כל-כך אבסולוטית כפי שהצליח אברהם גרנט בפורטסמות'. המאמן הישראלי שהודיע רק בחמישי על עזיבתו את המועדון שירד לליגת המשנה ואתמול (שישי) כבר סיכם בווסטהאם, כפי שפורסם לראשונה ב-ONE, ללא ספק קיבע את מעמדו כאחד המאמנים הנחשבים בממלכה. 

לא מעט גבות הורמו כאשר גרנט חסר הניסיון בזירה הבינלאומית החל את דרכו כמאמן צ'לסי אי שם ב-2007, אך מאז עברו המון מים מתחת לגשר לונדון ומי שאת הצלחתו בנבחרת ישראל זקפו למושג לא ברור ולא מחמיא ה-"תחת", הוכיח שהוא ללא ספק מאמן לגיטימי לחלוטין בפרמייר ליג. מאותו גרנט שלא הצליח עם מכבי מ-1997 נולד מאמן אחר לחלוטין.

סמכותי, חכם, טקטיקן בחסד, אוהב, כזה שמתחבר לקהל (דבר שלא קרה לו במכבי ת"א מעולם, גם לא בחיפה וגם לא בנבחרת). כזה שיודע לנצל חומר גלם גם לא מהטובים שיש ולהוביל אותו לגמר הגביע האנגלי.

המינוי לווסטהאם ממש לא מפתיע. אברהם מפתח תקווה עשה דרך עצומה בשלוש השנים האחרונות וביסס את עצמו כשם הכי חם בממלכה. החזרה ללונדון היא לא סתמית, היא החותמת הסופית להצלחתו. 

מה חושבים אוהדי פורטסמות' על גרנט?

השנה בה גם התקשורת התגייסה 
כשגרנט קיבל את צ'לסי מהדורות החדשות בבריטניה נפתחו עם הכותרות הציניות AVRAM WHO? אף אחד לא באמת חשב שלישראלי שהחליף את מוריניו יש את הכלים לקחת את אחד המועדונים הגדולים בעולם תחת כנפיו. 

מהר מאוד הוא הוכיח אחרת לגמרי. גמר ליגת האלופות, מאבק האליפות. לצערו הרב, הוא סיים אז בלי תואר, אך זכה בהכרה. העונה הסיפור כבר היה אחר. אותה תקשורת צינית שהתגייסה אז כנגדו, נעמדה מאחוריו. 

מוריניו על הספסל של צ´לסי, גרנט מאחוריו. לא רבים האמינו שגרנט יקבל את הקבוצה (GettyImages)
מוריניו על הספסל של צ´לסי, גרנט מאחוריו. לא רבים האמינו שגרנט יקבל את הקבוצה (GettyImages)

אולי זה בגלל שהוא הראה לאנגלים, רומנטיקנים חסרי תקנה וכאלו שאוהבים פייר-פליי, כמה הוא כזה. גרנט הפך להיות סוג של "לוחם חופש". המלחמה שלו נגד הסנקציות שהופלו בזו אחר זו נגד קבוצתו גרמה לכך שגם חדי העט והמקלדת בתקשורת האנגלית יורידו בפניו את הכובע. 

בעונה האחרונה גרנט לא רק ביסס את מעמדו כמאמן לגיטימי בקרב בעלי הקבוצות והשחקנים, הוא גם קנה לעצמו מקום של כבוד אצל העיתונאים הארסיים ביותר של הממלכה. מעטים מאוד המאמנים באנגליה שמצליחים להשתחל אל תוך המעמד הזה.

אברהם גרנט. התקשורת התאהבה
אברהם גרנט. התקשורת התאהבה

הגמר שלמעשה היה רק ההתחלה 
ביום שבת האחרון צ'לסי ניצחה 0:1 את פורטסמות' וזכתה בגביע האנגלי, השלימה דאבל באחת העונות הגדולות שלה אך מי שגנב את ההצגה פעם נוספת היה גרנט. כן, הוא נותר בלי תואר, אך עם ההוקרה וההכרה. 

היכולת האדירה שפומפי שלו הציגה באותו המשחק, העובדה שלמרות שהיא כבר בליגת המשנה ועם שחקנים שלא מקבלים שכר, עם בעלים שהוא בעצם מפרק וכשהעתיד נראה שחור משחור – פורסטמות' נלחמה. בדיוק כפי שהאנגלים אוהבים. 

אברהם גרנט (רויטרס)
אברהם גרנט. היה קרוב להרוס לצ'לסי את הדאבל (רויטרס)

עונה שלמה פורטסמות' היוותה כשק החבטות של הליגה אנגלית. עונה שלמה צ'לסי היתה מאלו שרמסו כל דבר שזז. אך בגמר הגביע הכל השתנה. סוף סוף נמצאה הקבוצה שיכולה לעצור את צ'לסי, להביך אותה, להיות רחוקה פנדל אחד מוחמץ מלקיחת התואר. 

העובדה שהוא הצליח לקבץ את החבורה הזאת סביבו היא בלתי נתפסת. בעידן המודרני, בו הכסף הוא הכל והשחקנים האלו יודעים שזה בדיוק מה שאין לפורטסמות' לספק להם – הם נעמדו מאחורי המאמן שלהם ונלחמו עד הסוף. כן, זה נגמר בלי תואר. אבל טובי המאמנים והבעלים חזו במשחק. חלקם סימנו את השחקנים, חלקם סימנו את אברהם. 

החזרה ללונדון – איך זה ייגמר?
אברהם גרנט מגיע לקבוצה שכשלה העונה אך ניצלה מירידה. ווסטהאם מועדון מפואר עם היסטוריה, גם של ישראלים. יוסי בניון, יניב קטן וכמובן אייל ברקוביץ' עברו שם. בניון ו"הקוסם" השאירו את החותם שלהם וכבשו את הקהל שם. לגרנט יש ללא ספק בית חם כעת. 

יש לו גם סגל לא הכי נוצץ. קירון דאייר, סקוט פארקר, קארלטון קול, בני מקארתי  ולואיס בואה מורטה הם השמות הבולטים בהרכב הפטישים. עליהם גרנט יצטרך לבנות. הוא יהיה חייב לעומת זאת לחזק את הקישור האחורי, להתחמש בעוד שני קיצוניים ולחזק את ההגנה משמעותית. 

פשוט זה לא יהיה אך אם גרנט לימד אותנו משהו העונה – זה שהוא לא באמת צריך שמות. אם יצליח להתחבר לשחקנים שלו כפי שהתחבר עם אלו בפורטסמות', גם בלי חיזוק גדול מדי, הוא יוכל להביא את הפטישים רחוק. 

קיירון דאייר ווסטהאם (GettyImages)
קירון דאייר. גם בלי סגל נוצץ אפשר להצליח (GettyImages)

הם אומנם המועדון הרביעי בגודלו בלונדון ואחרי ההצלחה של פולהאם אולי כבר החמישי – בעצם, זה רק לטובת אברם. כשהוא אנדרדוג הוא מצליח יותר מכולם ועכשיו זה הזמן שלו לקחת את הסגולים-כחולים בחזרה למקום בו לא היו מאז 1999 – לצמרת.




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןנטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נטע אלחמיסטר ורמי גרשון מדגמנים ביחד
נגןלמכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
למכירה: חולצת הכדורגל של מסי שהיה ילד
נגןמאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
מאור בוזגלו חושף את ההרגל המגונה שלו
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
/* LAST / NEXT ROUNDs */