יום שבת, 06.12.2025 שעה 23:10
ליגת ווינר סל 25-26
14512-6177הפועל ת"א
14608-6558הפועל העמק
13595-6737מכבי ת"א
12632-6757עירוני קריית אתא
11664-6887בני הרצליה
10436-4866הפועל ירושלים
10509-4986הפועל חולון
10555-5387עירוני נס ציונה
10690-6398מכבי רעננה
9622-5887הפועל ב"ש/דימונה
9625-5717עירוני רמת גן
9562-4987הפועל גליל עליון
8617-5627מכבי ראשל"צ
8616-5557אליצור נתניה

שמעון מזרחי: מי נתן לכספי והלפרין את הבמה?

יו"ר מכבי ת"א הגיב ב-103FM בשיתוף ONE לראיון שעומרי כספי העניק ל'עובדה' בערוץ 2: "הוא היה שחקן חמישייה ביורוליג, גם יותם הלפרין"

|
כספי והלפרין. מי נתן להם את הבמה אם לא מכבי ת
כספי והלפרין. מי נתן להם את הבמה אם לא מכבי ת"א?

אמש (רביעי) המסע של מכבי תל אביב לעבר שלב ההצלבה ביורוליג נתקל במשוכה לא פשוטה, כשהקבוצה יצאה לטורקיה והפסידה 63:56 לאפס פילזן. הצהובים הציגו משחק כדורסל רע, לפחות בחלק ההתקפי ואיבדו הזדמנות נדירה לשפר את מעמדם.

מי שמסתכל על כל העונה הזאת מבפנים וחווה לא מעט רגעים קשים, בין אם זה בגלל פרשת מוני פנאן, או חוסר היציבות של הקבוצה הוא שמעון מזרחי.

מזרחי שב עם מכבי תל אביב מטוריקה ובראיון לתוכנית הספורט ב"רדיו ללא הפסקה" בשיתוף ONE אמר על ההפסד: "אני חושב שהיינו מאוד מאוד קרובים. פתחנו את המשחק לא טוב מבחינת קליעות והם יצרו פער מסויים. ברבעים השני והשלישי אנחנו הובלנו מבחינת מאזן הנקודות, חזרנו מפיגור ואף הובלנו בארבע, ואז נקלענו עוד הפעם לקליעות לא טובות למרות שמשחק ההגנה שלנו היה מצויין, ועובדה שהתוצאה היתה מאוד נמוכה. אני חושב שזה היה בהישג יד, אבל חבל, זאת היתה החמצה".

מה גרם למכבי תל אביב להפסיד, מה לא עבד במשחק הזה?
"אם מסתכלים על מספר הנקודות שקלעו הקלעים שלנו כמו צ'אק איידסון, אנדרסון, ויזנייבסקי וגיא פניני, אז רואים שהיתה לנו בעיה בקליעות וזה חבל, כי באימונים שקדמו למשחק הזה, הקליעות היו יוצאות מן הכלל ואני חושב שהפתיחה היתה בעוכרינו".

ההפסד בשבע הפרש שם את מכבי בעמדת יתרון על אפס פילזן?
"כן, אני חושב שזה יתרון חשוב. חבל שקיבלנו את השלשה האחרונה, אחרת זה היה פער של ארבע נקודות וזה חשוב מאוד במצב של שיוויון נקודות בין שלוש קבוצות. מה שאנחנו צריכים זה שהערב ריאל תנצח את סיינה בפער נמוך. אנחנו מחזיקים להם אצבעות".

האזינו לראיון עם שמעון מזרחי

אתה מבין את החולשה של איידסון במשחק כזה מכריע?
"זה קורה, נקלעים ללחץ מסויים שפותחים לא טוב. צ'אק איידסון הוא שחקן עם יכולות נהדרות. כן, הוא לא שומר על יציבות וזה קורה, הוא שחקן מאוד חכם שלרוב את הקליעות שהוא החמיץ אתמול הוא קולע".

שמעון מזרחי: &qout; (קובי אליהו)
שמעון מזרחי: "חבל שקיבלנו את השלשה האחרונה אתמול" (קובי אליהו)

אפשר להגיד שמכבי לא זוכה להכנה ראויה עקב הרמה בליגת ווינר?
"אני רוצה להגיד שביום ראשון התמודדנו נגד ראשל"צ וזה נגמר בפער של 31 נקודות ושם היה לנו יום קליעות מטורף, גם מהשלוש. אנחנו שיחקנו התקפי טוב וגרמנו לכך. הליגה העונה ברמה, קבוצות התחזקו והביאו שחקנים טובים ורואים שכל ההתמודדויות נגמרות בפערים קטנים, יש משחקים שהם כן הכנה טובה ליורוליג".

בטח שמעת שלאמפה ששוחרר, קלע נגד ירושלים 30 נקודות במדי קאזאן
"לא הבאנו את לאמפה על מנת שיקלע נקודות. הבאנו אותו שיקלע נקודות מתוך הצבע ויקח ריבאונדים, אבל הוא שחקן שמעדיף לקלוע מבחוץ".

צ´אק איידסון. לרוב הוא שחקן יציב (אמיר לוי)
צ´אק איידסון. לרוב הוא שחקן יציב (אמיר לוי)

עומרי כספי קצת פתח את הפה על היחס לישראלים במכבי תל-אביב בראיון לתוכנית 'עובדה', אתה רוצה להגיב על הנושא?
"דווקא כספי צריך להיות האחרון להגיד דבר כזה. מי נתן לו את הבמה שהובילה אותו לסקרמנטו? אז למה להגיד סתם דברים? אני לא מצליח להבין אותו. פיני נתן לו לפתוח ביורוליג בחמישייה, הוא שיחק, קיבל במה שלמה, גם הוא וגם ליאור אליהו. אז להגיד דברים שלא עולים עם המציאות, זה חבל".

בכל זאת, יש תחושה שכחול-לבן נעלם קצת ממכבי
"זאת תחושה מאוד לא נכונה. אין לה בסיס. אני לא מרגש שאין לנו מספיק כחול-לבן. אנחנו מחזיקים שחקנים ישראלים מהשורה הראשונה ואני לא חושב שיש עוד הרבה שפנויים".

כספי בשבוע האולסטאר. מי נתן לו את הבמה כדי להגיע לשם? (GettyImages)
כספי בשבוע האולסטאר. מי נתן לו את הבמה כדי להגיע לשם? (GettyImages)

אליהו מאוד רוצה לחזור לארץ, אתה לא מצטער שלא השארתם אותו?
"לא חושב שזה היה עניין של להכניס יד לכיס. אנחנו לא יכולים להתמודד עם היורו של אירופה או טאו, אבל בוודאי שאם זה יהיה אקטואלי, אולי נשקול את זה".

כספי מדבר על כך, הלך הרוח במדינה כזה, וגם הלפרין עקץ שאין כחול-לבן במכבי
"גם יותם, מאיפה קיבל את הבמה? מי חשף אותו בכלל? יותם היה שחקן חמישייה במכבי. הוא לא נשאר כי הציעו לו סכומים גדולים, אז למה שיישאר?

יש עדיפות לשלם יותר לזרים מאשר לישראלים?
"לא".

מזרחי על ליאור אליהו: &qout; (GettyImages)
מזרחי על אליהו: "לא יכלנו להתמודד עם הסכומים של טאו" (GettyImages)

כספי שפתח את הפה על מכבי, זה בעצם סוגר את הדלת שלו בעתיד?
"אני לא יודע אם הוא פתח את הפה. נשמע מה הוא אמר. פרומואים נועדים לקדם שידור, נראה מה הבנאדם אמר ולפי זה נתייחס".

המשחק הבא נגד סיינה, זה משחק גורלי?
"כן, חייבים לנצח בפער העולה על ארבע נקודות".

ואם לא, אז אתם לא בפיינל פור?
"לא יודע, דברים משתנים. מתמקדים בניצחון ואם אפשר מעל ארבע נקודות".

שמעון מזרחי. מקווה לניצחון מעל ארבע הפרש נגד סיינה (אמיר לוי)
שמעון מזרחי. מקווה לניצחון מעל ארבע הפרש נגד סיינה (אמיר לוי)

איך עוברת העונה של מכבי עד כה?
"עוברת עונה לא רעה. כמובן שאם נגיע להצלבה היא תעשה את העונה להרבה יותר טובה. ציפיתי להגיע לאן שהגענו ואיפה שאנחנו נמצאים. אנחנו כרגע מתכוונים לעלות בסולם ולהגיע כמה שיותר גבוה".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */