יום ראשון, 07.12.2025 שעה 01:44

רומן זרצקי: ננסה להביא כבוד למדינת ישראל

המשלחת הקטנה למשחקים האולימפים בוונקובר הגיעה למסע"ת בוועד האולימפי לקראת היציאה לקנדה. ורשביאק: "המטרה לשפר את התוצאות"

|
רנג'ין והאחים זרצקי. ריאלים אבל אופטימים(אמיר לוי)
רנג'ין והאחים זרצקי. ריאלים אבל אופטימים(אמיר לוי)

חברי המשלחת האולימפית הגיעו היום (שני) לסיור במוזיאון חויית הוועד האולימפי כזריקת מרץ אחרונה לפני היציאה למשחקי החורף האולימפים שיפתחו ב-12.2 בוונקובר, קנדה.

המשלחת מונה 3 ספורטאים: האחים אלכסנדרה ורומן זרצקי שיתחרו בהחלקה אומנותית על הקרח ומיכאל רנג'ין, גולש סקי אלפיני שיתחרה בסלאלום.

לאחר הסיור התכנסה המשלחת למסיבת עיתונאים בה לא הציגו רף ציפיות גבוה אך גם לא התעלמו מהעובדה שלראשונה יהיו שני שופטים ישראלים בקטגורית ההחלקה שבה יתחרו האחים זרצקי, שופטת בכירה ושופט ניקוד.

עוד נקודה מעניינת שדובר עליה רבות בימים האחרונים היא השמעת שיר פסקול הסרט, רשימת שינדלר, שמתנגן לאורך הריקוד של האחים זרצקי יחד עם הריקוד המסורתי, הבה נגילה.

מזנקים לונקובר

יו"ר הועד האולימפי, צבי ורשביאק, פתח את מסיבת העיתונאים ואמר: “ישראל לא מדינת חורף, מאז העלייה הרוסית הענף בהתפתחות. המטרות הן לשפר את התוצאות וכמובן להגיע לגמר. להשיג את המדליות כמובן".

ורשביראק, חייט, האחים ורז´ניק (אמיר לוי)
ורשביראק, חייט, האחים זרצקי ורנג'ין (אמיר לוי)

אחריו דיבר יו"ר האיגוד להחלקה על הקרח, בוריס חייט, שמאוד התרשם מכמות האנשים שנכללו במעמד ואמר: "כנראה שקורים כאן דברים טובים אם יש פה כל כך הרבה אנשים, רצינו שיהיו יותר מחליקים אבל לא היתה אפשרות, בכל זאת חשוב שהשירים שלנו ינוגנו בארועים האלה, 'התקווה', 'הבה נגילה' ושיר הנושא מ'רשימת שינדלר' ".

האחים זרצקי בפעולה (אמיר לוי)
האחים זרצקי בפעולה (אמיר לוי)

לאחר מכן רשות הדיבור ניתנה לספורטאים, מיכאל רנג'ין מיעט במילים ואמר: "נביא כבוד למדינה, תודה רבה ויום טוב", באותו הרגע לקח בוריס חייט את המיקרופון ופנה לקהל: "אני מבטיח לכם שעד ונקובר הוא יידע מי ראש הממשלה, מי השרים, והוא יהיה יותר בעניינים".

רומן זרצקי, עלה עם ביטחון רב ועברית רהוטה, ואמר: "לכל מי שחושב שאנחנו לא ישראלים ולא מדברים עברית, אז הנה אתם רואים שאני מדבר עברית ואנחנו נעשה כל מה שאפשר להביא כבוד למדינת ישראל".

אלכסנדרה זרצקי: "למרות שאנחנו מדינת קיץ, אנחנו בכל זאת שם ואפילו בפעם השניה". כשסיימה לדבר, חזר ורשביאק למיקרופון והתבדח בפני כולם: "אני מבטיח לכם שהם מחליקים הרבה יותר טוב מאיך שהם מדברים".

כשנשאלו המחליקים למה החליטו לנגן את פסקול "רשימת שינדלר" במהלך ההחלקות, אמר רומן זרצקי: "זו גאווה למדינה, אחרי התחרות האחרונה ניגשו אלינו ניצולי שואה עם דמעות בעיניים. חלק גדול מהמשפחה שלי נספה בשואה, חשוב לזכור ולהראות לעולם שאנחנו כאן".

זרצקי וגרצ´קי (אמיר לוי)
זרצקי ורנג'ין מזנקים לקנדה (אמיר לוי)
חותמים בספר האורחים במוזיאון החוויה האולימפית (אמיר לוי)
חותמים בספר האורחים במוזיאון החוויה האולימפית (אמיר לוי)



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */