יום שבת, 06.12.2025 שעה 13:44

איידסון נבחר לשחקן המצטיין של המחזור ביורוליג

השחקן הכי טוב של מכבי ב-59:79 על רומא מוביל בצוותא עם תאודוסיץ' בנקודות האיכות. לימונד, אחרי שפתח בחמישייה: "לא הרגשתי שזה יורוליג"

|
איידסון. הוביל את מכבי ואת היורוליג (אמיר לוי)
איידסון. הוביל את מכבי ואת היורוליג (אמיר לוי)

צ'אק איידסון, שקלע 23 נקודות והצטיין בניצחונה של מכבי ת"א מול רומא אתמול (חמישי) 59:79, נבחר על ידי היורוליג לשחקן המצטיין של המחזור התשיעי, ביחד עם מילוס תאודוסיץ' מאולימפיאקוס.

שני השחקנים צברו 34 נקודות איכות ועומדים בראש בליגה. קשישטוף לארינוביץ', שחקנה של מונטפסקי סיינה, מיד אחריהם עם 32 נקודות איכות.

מכבי תל אביב אמנם עשתה את העבודה שהוטלה עלייה וניצחה את רומא במשחק לא קל בכלל, אך הצהובים כבר צריכים להתחיל ולחשוב על השלב הבא ועל האפשרות שיפגשו קבוצות חזקות מאוד בטופ 16.

המחצית השניה היתה סיפור שונה מהראשונה. מכבי השתלטה על המשחק ומי שחזר מעט להפגין חלק מהביצועים המוכרים שלו מפתיחת העונה היה אלן אנדרסון, שהופיע חולה למשחק אך התעקש לעלות על הפרקט. עם 8 דקות רצופות, במכבי תל אביב כבר מקווים לראות את אנדרסון חוזר ליכולת מלאה ומוכרת בעיקר בשלבי המאני טיים.

מי שזכה סוף סוף לקרדיט של פיני גרשון ואף פתח בחמישיה הוא לא אחר מרביב לימונד, שהיתה זו הפעם הראשונה שהוא מקבל נתח משמעותי של דקות משחק העונה ביורוליג.

איידסון הוביל את מכבי לניצחון

לימונד עצמו סיפר על התחושות לאחר הניצחון והקרדיט שקיבל ממאמנו: "אני ממש שמח היה משחק טוב, היה כיף מאוד לפתוח לראשונה העונה ביורוליג, אבל למרות זאת הרגשתי כאילו מדובר בעוד משחק. אין ספק שאני אשמח אם אפתח בחמישיה עוד הרבה פעמים בעתיד".

על המשחק עצמו והעובדה שמכבי היתה חייבת לנצח אמר: "זה היה משחק מאוד חשוב אחרי שנגמרה הפגרה. אין ספק שהגענו קצת חלודים, גם בגלל החופש וגם בגלל שסבלנו מפציעות מאוד מטרידות של שחקנים חשובים. אבל באמת שאין צורך להתעסק בזה יותר מדי, זה כבר מאחורינו ואני מאוד שמח שעשינו את המוטל עלינו וניצחנו את המשחק כפי שציפנו מלכתחילה".

פניני מודה לקהל, לימונד מאושר. לא חושב קדימה (אמיר לוי)
פניני מודה לקהל, לימונד מאושר. לא חושב קדימה (אמיר לוי)

קאחה לבוראל ויטוריה וצסק"א מוסקבה שעשו את העבודה שלהן וניצחו כל אחת, מעמידה את מכבי במצב בו היא עשויה לסיים במקום השלישי בבית.

את המקום הראשון בבית מכבי כבר לא תוכל להשיג בשום סיטואציה, אך היא תייחל להפסד של צסק"א במחזור הבא, אז יפגשו הרוסים את קאחה לבוראל ויטוריה. ניצחון של הספרדים וניצחון של מכבי על מארוסי יציבו את הצהובים במקום השני בבית, מה שאולי יעניק להם הגרלה יותר נוחה.

לימונד, ויזנייבסקי ואיידסון בטירוף (אמיר לוי)
לימונד, ויזנייבסקי ואיידסון. היו גם רגעים יפים בהיכל נוקיה (אמיר לוי)

על המצב בבית 3 ועל העובדה שמכבי עשויה לקבל הגרלה קשה בשלב הטופ 16 אם לא תסיים במקום השני אמר לימונד: "אסור לנו בכלל להסתכל על תוצאות אחרות, אנחנו מבחינתו צריכים לחשוב אך ורק על המחזור הבא ביורוליג ועל המשחק מול מארוסי. עשינו את העבודה, הגענו לטופ 16, מה שיהיה יהיה ואני מאוד מקווה כמובן שזה יהיה לטובתנו".             




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
נגןדנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
דנה תופסת את מנור עצבני בזמן הפסד בפיפא
נגןהשוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
השוער שהשתגע: בעט את הכדור ליריב בפנדל
כדורגל ישראלי חדשות
ליגת העל Winner
ליגה לאומית
ליגות נמוכות
גביע המדינה
גביע הטוטו
גביע הטוטו לאומית
ליגת העל לנוער
וולה נוער וילדים
ספורט תיכוניים
ליגת ''יעז'' פוצ'יוולי
נבחרת ישראל
ליגת העל לנשים
הליגה הלאומית לנשים
התאחדות/שופטיםכדורגל עולמי חדשות
ליגה ספרדית
ליגה איטלקית
ליגת האלופות
הליגה האירופית
קונפרנס ליג
ליגה אנגלית
ליגה גרמנית
ליגה צרפתית
ליגה בלגית
ליגה הולנדית
ליגה דנית
ליגה רוסית
ליגה טורקית
ליגה יוונית
ליגה קפריסאית
ליגה סקוטית
ליגה פורטוגלית
ליגה שווייצרית
ליגה אוסטרית
ליגה פולנית
ליגה ארגנטינאית
ליגה ברזילאית
ליגת האומות
מוק' מונדיאל 26 (אירופה)
גביע העולם למועדונים 25
מונדיאליטו
יורו עד 21כדורסל ישראלי חדשות
ליגת ווינר סל
גביע המדינה
גביע ווינר
לאומית גברים
ליגת ווינר אתנה נשים
ליגת התיכונים
ישראלים במכללות
נבחרת ישראלכדורסל עולמי חדשות
יורובאסקט 2025
NBA
יורוליג
יורוקאפ
ליגת האלופות של פיב''א
ליגה ספרדית
ליגה יוונית
ליגה איטלקית
ליגה טורקית
ליגה צרפתית
/* LAST / NEXT ROUNDs */