יום רביעי, 17.12.2025 שעה 22:54

מאמן אקטובה: חיפה מהקבוצות הטובות באירופה

ולדימיר מוכנוב מפרגן לירוקים של אלישע לוי לקראת המפגש בשלב השלישי של מוקדמות ליגת האלופות, אבל מוסיף: "אנו רוצים להגיע הכי רחוק שאפשר"

|
חיפה מול גלנטורן. מהטובים באירופה? (עמית מצפה)
חיפה מול גלנטורן. מהטובים באירופה? (עמית מצפה)

אחרי הטיול הקליל מול גלנטורן הצפון אירית, האתגר הבא של מכבי חיפה במסגרת מוקדמות ליגת האלופות צפוי להיות הרבה יותר קשה. אמנם השם אקטובה לא ממש מוכר בכדורגל האירופי, אבל אלופת קזחסטן עשתה התקדמות גדולה בשנים האחרונות.

הקבוצה לא התקשתה להביס 0:6 את האפנרפיורדור האיסלנדית בסיכום הכללי בדרך למפגש עם אלופת ישראל בשלב המוקדמות השלישי. תוסיפו לכך את ה-1:1 של הנבחרת הקזחית הצעירה מול ישראל של מאור בוזגלו ועידן ורד בארץ ואת החיים הקשים שעשתה טובול לגלאטסראיי בשלבים המוקדמים של הליגה האירופית ותקבלו יריבה שצפויה לעשות חיים קשים לאלישע לוי וחניכיו.

אחרי הניצחון על הקבוצה האיסלנדית לא פחדו שחקני אקטובה להצהיר כי הם באים למפגשים מול חיפה כדי להעפיל לשלב הבא, וכעת גם המאמן של הקבוצה, הרוסי ולדימיר מוכנוב לא מפחד להצהיר: "אנחנו רוצים להגיע הכי רחוק שאפשר".

בראיון לתקשורת הקזחית מספר מוכנוב על ההכנות למשחק מול חיפה: "הכל עובד כמתוכנן לקראת המשחק. מפריעה לנו רק העובדה שהמשחק ישוחק ב-28 ולא ב-29 וזה גוזל מאיתנו יום אחד של אימונים".

גולובסקוי מאקטובה. עוד יכולים להשתפר? (רויטרס)
גולובסקוי מאקטובה. יכולים עוד להשתפר? (רויטרס)

מוכנוב נשאל מה הוא יודע על היריבה שלו ואמר: "כרגע אני יודע מעט מאוד על חיפה. עדיין לא התחלנו לצפות במשחקים שלהם. בכלליות, מכבי חיפה היא קבוצה טובה שזכתה כמה פעמים באליפות ישראל ולפני זמן לא רב עלתה לשלב הבתים של ליגת האלופות. אני חושב שמדובר באחד מהמועדונים הטובים באירופה".

על הטענה שאקטובה נמצאת כעת בשיא כושרה ולא יכולה לשחק טוב יותר אמר מוכנוב: "אני חושב שאנחנו יכולים לשחק אפילו טוב יותר. השאלה היחידה היא האם השחקנים יוכלו להתאושש לקראת המשחק".

הצוות המקצועי של חיפה.
הצוות המקצועי של חיפה. מחכה לו אתגר מול הקזחים

מוכנוב התייחס גם להתקדמות המהירה של הכדורגל הקזחי לאחרונה: "הכדורגל הולך קדימה, כמובן. רמת התחרות בקזחסטן עולה כל שנה, אבל יש עוד עבודה".

לסיום, נשאל מוכנוב על הסיכויים לעבור לשלב הבא ואמר: "אנחנו רוצים ומאמינים שנוכל לנצח בכל משחק ומקווים להגיע הכי רחוק שאפשר".




טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
נגןכך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
כך נראית אליפות עולם בטטריס עם רחפנים
נגןמפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
מפחיד מדי: מגרש כדורגל בגובה 1700 מטר
נגןלא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
לא לכל אחד: המעריצה שהחליפה חולצה עם מסי
/* LAST / NEXT ROUNDs */