יום רביעי, 24.12.2025 שעה 09:29

האם מסתמנת פשרה בין הטוטו לבין ההתאחדות?

48 שעות לאחר שפרסמנו לראשונה ב-ONE על ביטול גביע הטוטו, ראשי הטוטו הגישו הצעה חדשה להתאחדות. אם תתקבל - המשחקים יתקיימו בשבת

|
חרזי וקינן עם גביע הטוטו. האם מסתמנת פשרה? (עמית מצפה)
חרזי וקינן עם גביע הטוטו. האם מסתמנת פשרה? (עמית מצפה)
פחות משבוע למחזור הראשון המיועד בגביע הטוטו ויש סיכוי קלוש שלמרות ההכרזה המשותפת של ההתאחדות לכדורגל ומועצת ההימורים בספורט על ביטול משחקי גביע הטוטו לעונת המשחקים 2008/09 מסתמנת פשרה וחזרה לשולחן המשא ומתן. כך נודע היום (ראשון) ל-ONE.

מחר בבוקר אמורה ההתאחדות לכדורגל בראשות היו"ר אבי לוזון, לבדוק את ההצעה החדשה של המועצה ואם תסכים לטיוטת החוזה, תכריז ההתאחדות על הכרזת המפעל כבר בסוף השבוע.

כזכור, ביום חמישי פרסמנו על הודעתה של ההתאחדות על ביטול כל משחקי גביע הטוטו בעקבות פערים שלא ניתנים לגישור. לצפיה בידיעה לחצו כאן

בסוף השבוע יצר קשר בכיר בהתאחדות עם ראשי מועצת ההימורים וביקש להרגיע את המלחמה בין הצדדים ולחזור לשולחן המו"מ.

ל-ONE נודע שכרגע בין הצדדים עולות שתי סוגיות. האחת, ההתאחדות מבקשת 12 מיליון שקל לשנה, הטוטו מוכן לשלם 9 מיליון, וההתאחדות דורשת חוזה לעונה אחת בלבד בעוד בטוטו מעוניינים בחוזה ארוך של שלוש שנים.


דרור קשטן. יראה את השחקנים רק שבוע לפני שוייץ (ניר בוקסנבאום)
דרור קשטן. יראה את השחקנים רק שבוע לפני שוייץ (ניר בוקסנבאום)

בין הצדדים מתקיימות משעות הבוקר שיחות רשמיות כדי בכל זאת לקיים את המפעל למשחקי גביע הטוטו. הבוקר נפגשו כל ראשי האגפים של ההתאחדות לכדורגל והבינו רשמית שכאמור המפעל בוטל, לא תהיה הגרלה וההסכם עם מועצת ההימורים בטל ומבוטל.

ל-ONE נודע שמועצת ההימורים החליטה היום להגיש הצעה נוספת להתאחדות לכדורגל חוזה לשנה אחת תמורת 9 מיליון שקל בלבד. מחר בבוקר, ראשי ההתאחדות יקבלו את החוזה בן 16 העמודים. מההתאחדות נמסר בתגובה: "כשנקבל טיוטה זו נבחן את פרטיה ונדון בה".



ההחלטה על ביטול המשחקים פגעה, בין היתר, במאמן נבחרת ישראל, דרור קשטן, ובעוזרו משה סיני, שינסו ללקט את הסגל הטוב ביותר לקראת המשחק מול נבחרת שוייץ שאמור להתקיים ב-6 בספטמבר במוקדמות מונדיאל 2010. בעקבות ביטול המשחקים, קשטן יזכה לראות את השחקנים אותם הוא רוצה רק במחזור אחד בודד, ב-30 באוגוסט, במסגרת משחקי ליגת העל.


אבי לוזון ואורי שילה. האם הפערים יסגרו? (עמית מצפה)
אבי לוזון ואורי שילה. האם הפערים יסגרו? (עמית מצפה)

בתחילה ההתאחדות לכדורגל היתה אמורה לדחות רק את המחזור הראשון של גביע הטוטו, שתוכנן להתקיים בשבת, 2 באוגוסט. זאת מאחר והגוף שמממן את המשחקים, מועצת ההימורים, מוקפא ולא מתפקד, במיוחד לאחר עזיבתו של היו"ר גדעון בריקמן.

עד כה לא נמצא מחליף לבריקמן, כך שהכסף שאמור היה להיות מוזרם לספורט בכלל, ולכדורגל בפרט, מוקפא ותקוע. במצב דברים שכזה, להתאחדות היתה בעיה ולא היה ביכולתה להגריל את משחקי גביע הטוטו של שלוש הליגות הבכירות.

בהכנת הידיעה סייעה מיכל גרונדלנד



טוען תגובות...
אסור לפספס
נגןערן זהבי מבקר בבית של מאור בוזגלו
מישהו מתרגש: זהבי מבקר את בוזגלו בבית
נגןעומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה ישר
עומר אדם מפסיד בטניס ומשלם על זה במקום
נגןלאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
לאמין ימאל פתח יוטיוב ושיתף סרטון מהבית
נגןלאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
לאמין משחק באולינג, הצליח לעשות סטרייק?
/* LAST / NEXT ROUNDs */