ערוץ 1 מאיים: שידור משחק הנבחרת בספק
ועד טכנאי רשות השידור לא קיבל משכורות באוקטובר, ומאיים לא לאפשר שידור של משחק הנבחרת מול רוסיה. מנהל חטיבת הספורט: "יהיה בסדר, המשחק ישודר"

טל בן חיים. האם נזכה לראות את המשחק בשבת?
שידור משחקה של נבחרת ישראל מול רוסיה בשבת מוטל בספק. הסיבה לכך: עובדי רשות השידור מאיימים שלא לאפשר את השידור במחאה על אי תשלום משכורותיהם במלואן.
היום (חמישי) התנהלה אסיפת עובדים סוערת במיוחד בנושא. העובדים זועמים ודורשים את תשלומי השכר המגיעים להם, פקידי האוצר הביעו נכונות עקרונית להעביר חלק מהכספים אבל התנו את הענין בכך שהעובדים ישובו להליך של משא ומתן והסדר מקובל.
מדובר בצעד ראשון מתוך שורת צעדים אפשריים. אמש נדרשו עובדי רשות השידור לחתום על הסכם עם משרד האוצר לפני שקיבלו 50 אחוזים ממשכורות אוקטובר.
בהנהלת רשות השידור הבהירו כי מדובר בדרישת משרד האוצר, על מנת לבדוק את מחויבות העובדים לרפורמה ברשות.
זאת, לפני שמשרד האוצר יזרים מיליוני שקלים כמקדמה לתשלום משכורות עד לסוף השנה. בישיבה דיווחו ראשי הוועדים לעובדים על מצב המו"מ.
היום לא שודר יומן הצהריים ברשת ב' בזמן אסיפת העובדים ובערוץ 1 לא תשודר התוכנית היום בחדשות. גורמים בכירים ברשות השידור אף מסרו כי הרשות נמצאת בסכנת סגירה ממשית, אם לא ימצא פתרון.
מנהל חטיבת הספורט ברשות השידור, ששי אפרתי: אמר ל-ONE: "אני מאמין שיהיה בסדר והשידור ישודר רק בערוץ הראשון".
חיקה גנוסר, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים האחראי גם על רשות השידור, אמר ל-ONE כי העובדים הגיעו למצב בלתי אפשרי: "זו פרשה שנמשכת כבר זמן ארוך מדי והעובדים מוכנים כרגע למצב של מאבק והסלמה".
 |
| דרור קשטן. היכן ישודר המשחק, אם בכלל? |
לגבי שידור המשחק אמר גנוסר כי הדבר תלוי גם בטכנאים אבל הוסיף תקווה מסוימת: "קיבלנו הבטחה מהשר הממונה לתשלום הכספים תוך יומיים. אני רוצה להאמין שאכן כך יהיה. אנו מעדיפים לסיים את הפרשה העצובה ולא להכנס להסלמה".
יצחק הרצוג: "מתקיים מאמץ לממן את משכורות עובדי הרשות"
השר הממונה על רשות השידור, יצחק הרצוג טען כי: "אגף התקציבים, החשב הכללי והממונה על השכר באוצר מסרו כי מתקיים מאמץ קדחתני משותף במטרה לאפשר מימון ביניים לתשלום משכורות עובדי הרשות לחודשים הקרובים".
 |
| יצחק הרצוג: "יש מאמץ במטרה לאפשר את מימון משכורות עובדי הרשות" |
הרצוג טען שאין ספק באשר לחיוניות השגת הסדר לעובדי הרשות לאלתר במטרה לאפשר המשך עבודתם במתכונת הרגילה. הרצוג הביע תקווה כי הסדר תשלום השכר לעובדים לחודשים הקרובים יושג עוד היום, ויאפשר חזרה מהירה לשולחן הדיונים על מתווה הרפורמה לרשות השידור.
דובר ההתאחדות לכדורגל, גיל לבנוני אמר בתגובה: "שוחחנו עם ערוץ הספורט שהוא הבעלים של זכויות שידור משחקי הנבחרת. במידה וערוץ 1 לא ישדר את המשחק, השידור יועבר בערוץ 5".
 |
| גיל לבנוני (מימין): "במידה וערוץ 1 לא ישדר את המשחק, השידור יועבר בערוץ הספורט" |
כל הזכויות שמורות 2025-1999 © סיטינט בע"מ
/* LAST / NEXT ROUNDs */