ראשי | תוצאות LIVE | הימורי ספורט | סלולרי | ONE TV | EveryONE | גליצ'ים | ONE ביזנס | טוטו ווינר | רדיו | CrazyONE | ONE Mail דואר ONE
אליפות ישראל תצא היום לדרך, מנצח אחד כבר יש
אופניים: את מירב תשומת הלב בתחרות יתפוס הרוכב דרור פקץ', שחוזר להתחרות אחרי שהתגבר על מחלה קשה: "הניצחון האמיתי יהיה לתת הכל על המסלול"  (9 תגובות)

כותרות נוספות
  שחקנים במכבי: "אין מה להפסיד נגד מכבי חיפה". בוזגלו ושבחון צפויים לפתוח
11/03/10   14:00

 
  הפועל חיפה: אוהד כהן עדיין בספק לר"ג, יוסי דורה ייעדר
11/03/10   13:22

 
  אלון קיטלמן תובע 850 אלף ש"ח מהפועל רעננה
11/03/10   12:54

 
  דעה: רגע האמת של מכבי
11/03/10   12:29

 
  כ-1,200 כרטיסים נותרו למשחק בין מכבי חיפה - מכבי ת"א
11/03/10   12:27

 
  שחר בן עמי ינהל את הפועל ר"ג עד סיום העונה
11/03/10   12:18

 
  גרבאחוסה: "אנחנו רוצים להוכיח שאנחנו לא פחות טובים ממכבי"
11/03/10   12:03

 
  בקהאם הצטרף למחאה נגד הגלייזרים. "זה לא קשור אליי, אבל אני תומך בקבוצה"
11/03/10   11:57

 
  ברוכיאן: "שחקני הרכב אצל שום פתאום כבר לא בטוחים בהרכב"
11/03/10   11:56

 
  פליפה רייס: "המשחק נגד מכבי יוכרע בדקה האחרונה"
11/03/10   11:18

 

שארפ המלך
אתם בטח צוחקים עלי!
 
לבטל את חוק הנבדל? כל ההגנה תתרכז בחלוצים


אליפות ישראל תצא היום לדרך, מנצח אחד כבר יש
פקץ' (במרכז). הוא בכל מקרה כבר ניצח (עידן פלד)
מאת אסף אבולעפיה 17/10/2008 09:06

אליפות ישראל באופני הרים במסלול הררי תיפתח מחר (שבת) כשאת מירב תשומת הלב יתפסו שלושה רוכבים: רותם ישי מקבוצת ספיידר, אלוף ישראל בשלוש השנים האחרונות, עודד דנון, מוביל ליגת "נביעות" ודרור פקץ', הרוכב הבינלאומי שניצח את מירוץ שהם. אור הזרקורים יופנה בעיקר לפקץ' בן ה-27, שחוזר להתחרות אחרי שנה לא קלה שעברה עליו.

לפני כשבעה חודשים התגלה אצל פקץ' גידול בירכו, שעצר באופן זמני את הקריירה שלו שהייתה בתנופה. דרור הפסיק לרכוב והמחשבה שלא ירכב שוב עברה בראש, אך למרבה המזל אחרי סדרת בדיקות התברר כי הגידול היה שפיר ולא סרטני, דבר שאפשר לו לשוב לאימונים מלאים. פקץ' עבר ניתוח להסרת הגידול בבית החולים "מדיקל סנטר" בהרצליה.

לכתבה המלאה

"מבחינה מנטאלית אני מגיע במצב מצוין לאליפות", סיפר פקץ', "אבל מבחינה פיזית אני נמצא ב-70 אחוזים מהיכולת שלי. אך עם זאת אחרי העונה שעברתי מדובר במקסימום שלי". פקץ' העריך כי למרות ההכנה הטובה שעשה הוא לא מגיע כפייבוריט לאליפות בשבת, וכרגע הדבר החשוב ביותר מבחינתו הוא להשיג את התוצאה הטובה ביותר שהוא יוכל. "אני לא חושב על ניצחון, אלא על לעשות את המקסימום שלי", סיפר פקץ'.

דרור עבר עונה לא קלה, עונה שיכול להיות שרוכב אחר היה מוותר ונשבר, אך הוא לא הפסיק להאמין לרגע ביכולת שלו לחזור למסלול. אחרי הניתוח הוא חזר אט אט לאימונים מלאים, וגם פציעה בצלעות, שהשביתה אותו מרכיבה בתנאי הרים, לא שברה אותו.

אופניים 3 (ONE)
דרור פקץ'. חזר להתחרות אחרי מחלה קשה (עידן פלד)

בתחילת חודש יוני הוא החל לעבוד עם מאמן האופניים הצרפתי, בנואה נאב, שנחשב לאחד המאמנים הטובים בעולם. "הגעתי ממקום נמוך מבחינה פיזית ומבחינה מנטאלית אחרי הניתוח. מבחינתי הניתוח היה חלום רע אבל מרגע שהתעוררתי מאותו חלום, ובעזרת בנואה מאב שהכניס בי מוטיבציות מיוחדות, התחלתי לחזור לעצמי. מדובר מגורו של ממש".

למרות הניתוח, פקץ' מעולם לא חשב על פרישה ועבורו האהבה לענף היא לא משהו שיכול להיגמר."לא חשבתי לרגע לפרוש אחרי הניתוח. עם האופניים אני מרגיש הכי בבית בעולם. אחרי הניתוח הרגשתי שלקחו ממני משהו. היה לי קשה אפילו לעבור ליד האופניים, אבל האופניים זה אני. היה לי ברור בזמן כל תקופת ההחלמה שאני אחזור. אין דבר כזה דרור פקץ' בלי אופניים", קבע בצורה חד משמעית.

פקץ' לא חושב שהניתוח שעבר קטע לו את התקופה הטובה בקריירה. הוא ביקורתי מאד כלפי עצמו, יודע בדיוק מה הוא צריך לשפר ולמרות היותו רוכב האופניים היחידי בישראל שמתפרנס מרכיבה לא ישמעו אותו מצהיר הצהרות על רצון לזכות באליפות ישראל או חלום רחוק על אליפויות עולם או אולימפיאדות. "אני צריך לשפר את הכושר הגופני שלי ולשפר עוד מספר אלמנטים ברכיבה, אבל אני מאמין שאם עברתי את התקופה הקשה עם הגידול, אני יכול לעבור כל דבר", קבע פקץ' תוך שהוא משתדל לשמור על צניעות.

פקץ'.
פקץ'. "המטרה: לתת הכול על המסלול" (עידן פלד)

קשה להוציא מפקץ' הצהרה לגבי מיקום בשבת. הוא לא מדבר על מדליה כלשהי ולא חושב על הפודיום. "לי הכי חשוב לסיים במקום אליו אני שווה", טען פקץ'. "אני לא רוצה לבוא עם ציפיות למקום ראשון, אלא המטרה לסיים עם ההרגשה שעשיתי את המקסימום". דרור מסרב להסכים עם אלו שטוענים שעצם ההשתתפות שלו היא הצלחה והבהיר: "ההופעה שלי היא לא הניצחון. הניצחון שלי יהיה כשאתן הכל על המסלול. זה הניצחון האמיתי".

פקץ' מתפרנס מרכיבה על האופניים והוא שייך לקבוצת סוברו-גארי פישר, שתמכה בו במשך כל תקופת ההחלמה. גורם בענף סיפר שכדי להתפרנס מענף כמו אופניים צריך להיות רוכב טוב אבל צריך גם לדעת לדבר. "בגלל שענף האופניים הוא לא כדורגל או כדורסל לא תמיד יודעים עד כמה דרור נחשב לספורטאי טוב. עבור רוכב אופניים ישראלי להגיע לקבוצה כמו סוברו-גארי פישר זה כמו להגיד שעודד קטש הוא חבר מן המניין בליגה הטובה בעולם", קובע הבכיר. פקץ' לא אוהב את המחמאות ושומר על החיוך הקבוע שלו.

החלום? אליפות אירופה ב-2010 בישראל
כששואלים את פקץ' על החלום הבא הוא משתדל לא להצהיר הצהרות שווא על חלום אולימפיאדת לונדון 2012. "כרגע מעניינת אותי אליפות אירופה ב-2010", סיפר כאשר התקווה הגדולה שלו היא להצליח באליפות שתיערך בישראל. "רק אם תהיה הצלחה באליפות אירופה, אז יהיה ריאלי לדבר על האולימפיאדה", סיפר. בניגוד אולי לספורטאים אחרים דרור מעדיף להסתכל על הטווח הקרוב ומבהיר שהטבעות האולימפיות הן לא הדבר הראשון שהוא חושב עליו כשהוא קם בבוקר.

בשבועות האחרונים עוקבים אוהדי הרכיבה ברחבי העולם על החזרה האפשרית של לאנס ארמסטרונג לסבב. ארמסטרונג ישתתף בג'ירו האיטלקי שייערך בחודש מאי לראשונה בקריירה שלו, כחלק מהקאמבק שלו לאחר הפרישה. דרור מאמין שחזרה של ארמסטרונג למסלולי הרכיבה תעזור לענף האופניים, תעלה את החשיפה, בעיקר אם הוא ישתתף באחד ממירוצי הגראנד טור.

פקץ' במירוץ זיכרון (שי גיטרמן 'אנדרנלין')
פקץ' במירוץ זיכרון (שי גיטרמן 'אנדרנלין')

לפני כארבעה שבועות ניצח פקץ' במירוץ שוהם, אולם למרות זאת פקץ' לא נחשב לפייבוריט לזכות באליפות ישראל. רותם ישי, שזכה בשלוש אליפויות ישראל, מועמד לזכות בפעם הרביעית באליפות.

אליפות ישראל באופני הרים תיערך ביום שבת סביב אגם מונפורט במסלול שהוכשר לקראת האליפות. כ-300 רוכבים צפויים לקחת חלק באליפות כאשר השנה התחרות פתוחה מתמיד. מהתחרות יעדר אלוף ישראל לנוער, שלומי חיימי הבינלאומי, שעלה השנה לקטגוריית העילית בשל פציעה. למרות הערכה לקרב הצמוד שצפוי בשבת, החזרה של דרור למירוצים אחרי עונה קשה חשובה, לא רק לעצמו, אלא לענף האופניים בכלל.

"אני והאופניים זה סיפור אהבה ואני לא רואה את עצמי בלי האופניים", מספר דרור. באליפות ישראל נשוב ונראה את סיפור האהבה שוב דוהר על המסלול.


RSS RSS  Twitter טוויטר   הדפס   שלח לחבר   הוסף תגובה 

... תגובות בטעינה ...
כתבות נוספות - אופניים
רן מרגליות וניב ליבנר ניצחו גם את הקטע ה-3
מרגליות וליבנר ניצחו גם בקטע השלישי של הטור דה ישראל וממשיכים להוליך בו
10/03/2010  21:04
רוכבת האופניים שבה להכרתה ויצאה מסכנת חיים
"טור דה ישראל": רוכבת האופניים שנפצעה שבה להכרתה ויצאה מסכנת חיים
09/03/2010  12:11
כתבות נוספות - כתבת צבע
הכירו את גוטי: המדרידיסט הטהור בין שכירי החרב
הכירו את גוטי: המדרידיסט הטהור בין שכירי החרב
11/03/2010  11:05
משטח ההפקר: על החשש מהחימר ועתיד הטניס
למה הישראלים חוששים לשחק על חימר והאם יש דור עתיד לטניס הישראלי?
09/03/2010  00:04
אלופי ישראל באופני כביש
שנה גברים נשים
2008 נתי הורטיג לאה גולדשטיין
2007 גל צחור לאה גולדשטיין
2006 דור דבירי ענבר רונן
2005 מקסים בורלוצקי בוני אשל
2004 דור דבירי בוני אשל
2003 דור דבירי לאה גולדשטיין
2002 איתי ליפשיץ שני בלוך
 
לטבלה המורחבת
אלופי ישראל באופני הרים
שנה גברים נשים
2008 רותם ישי ענבר רונן
2007 רותם ישי ענבר רונן
2006 רותם ישי ענבר רונן
2005 רותם ישי ענבר רונן
2004 אייל שטייניץ ענבר רונן
2003 אייל שטייניץ לורי קופנס
2002 דורון אמיץ לורי קופנס
 
לטבלה המורחבת
אלופי ישראל נגד השעון
שנה גברים נשים
2008 מקסים בורלוצקי לאה גולדשטיין
2007 גלי רונן לאה גולדשטיין
2006 גלי רונן שני בלוך
2005 גלי רונן נינה פקרמן
2004 דניאל הלסטוך חלי רוזנשטיין
2003 דניאל הלסטוך לאה גולדשטיין
 
לטבלה המורחבת
אליפות ישראל אופני כביש 2008
קטגוריה מקום ראשון מקום שני
עילית גברים 19+ נתי הורטיג עמוס וולף
עילית נשים לאה גולדשטיין ירדן גולן
עילית נוער בנים ניר האוואר נועם ברושטיין
 
לטבלה המורחבת
אליפות ישראל אופני הרים 2008
קטגוריה מקום ראשון מקום שני
עילית גברים 19+ רותם ישי אליעד דניאל
עילית נשים ענבר רונן קרן אקשטיין
עילית נוער בנים אמוץ נהוראי שגיא פיינשטיין
 
לטבלה המורחבת
מנצחי הטור דה-פראנס
השנה המנצח המדינה
2009 אלברטו קונטאדור ספרד
2008 קרלוס ססטרה ספרד
2007 אלברטו קונטאדור ספרד
2006 אוסקר פריירו ספרד
2005 לאנס ארמסטרונג ארה''ב
2004 לאנס ארמסטרונג ארה''ב
2003 לאנס ארמסטרונג ארה''ב
2002 לאנס ארמסטרונג ארה''ב
2001 לאנס ארמסטרונג ארה''ב
2000 לאנס ארמסטרונג ארה''ב
 
לטבלה המורחבת
שיאני הזכיות בטור דה-פראנס
הרוכב מספר הזכיות
1 לאנס ארמסטרונג 7
2 ז'אק אנקטיל 5
- אדי מרקס 5
- ברנרד הינו 5
- מיגל אינדוראין 5
6 פיליפ טיס 3
- לויסון בובה 3
- גרג למונד 3
 
לטבלה המורחבת
מנצחי הג'ירו האיטלקי
השנה המנצח המדינה
2009 דניס מנצ'וב רוסיה
2008 אלברטו קונטאדור ספרד
2007 דנילו די לוקה איטליה
2006 איבן באסו איטליה
2005 פאולו סאבולדלי איטליה
2004 דאמיאנו קונגו איטליה
2003 ג'ילברטו סימוני איטליה
2002 פאולו סאבולדלי איטליה
2001 ג'ילברטו סימוני איטליה
2000 סטפנו גרזלי איטליה
 
לטבלה המורחבת
מנצחי הוואלטה הספרדי
השנה המנצח המדינה
2009 אלחנדרו וולוורדה ספרד
2008 אלברטו קונטאדור ספרד
2007 דניס מנצ'וב רוסיה
2006 אלכסנדר וינוקורוב קזאחסטן
2005 דניס מנצ'וב רוסיה
2004 רוברטו הראס ספרד
2003 רוברטו הראס ספרד
2002 אייטור גונסאלס ספרד
2001 אנחל קאסרו ספרד
2000 רוברטו הראס ספרד
1999 יאן אולריך גרמניה
 
לטבלה המורחבת



12:216 / 12:202